اختلال فوبیا
اختلال وسواسی جبری
اختلال استرس پس از سانحه
اختلال اضطرابی ناشی از طب عمومی:
یک اختلال اضطرابی است که ناشی از یک بیماری طبی باشد. وقوع علایم اضطرابی مربوط به اختلال طبی عمومی شایع است اما میزان بروز اختلال برای حالات طبی عمومی مختلف متفاوت است. علایم اختلال اضطرابی ناشی از اختلال طبی عمومی مشابه اختلال اضطرابی اولیه است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
سبب شناسی:
طیف وسیعی از اختلالات طبی می توانند علایمی مشابه آنچه در اختلالات اضطرابی دیده می شود را ایجاد کنند.
از اختلالات طبی شایع که باعث بروز علایم اضطرابی می شوند عبارتند از: پرکاری تیروئید، کم کاری تیروئید، پار کاری پاراتیروئید، کمبود ویتامین ، صرع، دیابت، تومور غده فوق کلیه و فئوکروموسیتوم (بدلیل تولید اپی نفرین علایم اضطراب ایجاد می کند)، آریتمی های قلبی، هیپوگلیسمی، ضایعات مغز و حالات پس از آنسفالیت می باشند.
انواع اختلالات طبی که سبب علایم اضطرابی می شوند ممکن است از طریق مکانیسم مشترک سیستم نورآدرنرژیک عمل نمایند. هر چند اثرات سیستم سروتونرژیک نیز تحت مطالعه است.
ملاک ها ی تشخیصی
۱- تسلط اضطراب بارز، حملات هراس، افکار یا اعمال وسواسی بر شکل بالینی
۲- بر اساس قرائن حاصل از شرح حال، معاینه جسمی و یافته های آزمایشگاهی می توان گفت که اختلال نتیجه مستقیم فیزیولوژیک یک اختلال طبی عمومی است.
۳- یک اختلال روانی دیگر مثل اختلال انطباق همراه با اضطراب، توجیه بهتری برای این این اختلال نیست.
۴- اختلال منحصراً در جریان دلیریوم روی ندهد.
اختلال از نظر بالینی، ناراحتی شدید ایجاد نموده یا تخریب در عملکرد اجتماعی، شغلی یا سایر زمینه های مهم بوجود آورد.
۲- اختلال پانیک (هراس) و گذر هراسی
ریشه مفهوم اختلال هراس ممکن است در سندرم قلب تحریک پذیر باشد که در جریان جنگ داخلی آمریکا توسط یاکوپ مندس داکوستا در سربازان مورد توجه قرار گرفت.
اختلال هراس به وقوع حملات خودبخودی و غیرمنتظره داخلی هراس اطلاق می شود. این حملات معمولاً کمتر از یک سال طول می کشد و در طی آن شخص شدیداً احساس اضطراب یا ترس پیدا می کند و همراه با علایم جسمانی تپش قلب یا تاکی پنه (افزایش تعداد تنفس) است. بدلیل وجود علایم جسمانی همراه این اختلال اکثراً به مراکز غیرروانپزشکی مراجعه می کنند و علایم ممکن است با یک اختلال طبی جدی مثل انفارکتوس میوکارد اشتباه شود. در طول حمله ممکن است دارای علایم نظیر نشخوار ذهنی، اشکال در تکلم و یا کاهش حافظه باشند و دچار هراس از مرگ در اثر ناراحتی قلبی و تنفسی شوند و به اورژانس ها مراجعه نمایند و حتی ۲۰ درصد دچار سنکوپ شوند.
اختلال گذر هراسی
این واژه از ریشه لاتین Phobos, Agora که به معنی ترس از بازارچه است گرفته شده است و اصطلاح گذر هراسی از سال ۱۸۷۱ برای اختلالی ابداع شد که در آن شخص به نظر می رسد از رفتن به مکان های عمومی بدون همراهی دوستان و بستگان می ترسد. گذر هراسی به معنی ترس از تنها بودن در مکان های عمومی مثل فروشگاه های بزرگ و بخصوص جاهایی است که خروج سریع از آنها در صورتی که شخص دچار حمله هراسی شود مشکل است. بنظر می رسد ناتوان کننده ترین نوع فوبی باشد زیرا وجود آن با توانایی تشخیصی برای عملکرد اجتماعی یا موقعیت شغلی خارج از خانه تداخل ایجاد می کند.
بیمار مبتلا به گذر هراسی بطور جدی از موقعیت هایی که امکان جلب کمک در آن دشوار است اجتناب می کند و ترجیح می دهند در محل هایی نظیر خیابان های شلوغ، فروشگاه های پر ازدحام، مکان های بسته (مثل تونل ها، پل ها، آسانسورها) و وسایط نقلیه بسته (مثل قطار، اتوبوس، هواپیما) دوست یا آشنایی او را همراهی کند.
همه گیری شناسی :
مطالعات همه گیری شناسی شیوع اختلال هراسی را در طول عمر ۵/۱ تا ۳ درصد و برای حملات هراس ۳ تا ۴ درصد گزارش کرده است. زنان ۲ تا ۳ برابر بیشتر از مردان به اختلال هراسی مبتلا می شوند و بیش از همه در بالغین با میانگین سنی ۲۵ سال دیده می شود.
عوارض وابستگی به مواد:
عوارض اعتیاد بر سلامت جسمی و روانی:
کاهش وزن، سوء تغذیه، اختلالات گوارشی متعدد، آسیب های عضلانی، اختلالات کبدی و کلیوی، عفونت های خطرناک (ایدز، هپاتیت، کزاز و غیره)، بیماری های مزمن تنفسی، ناتوانی جنسی و عقیمی، سکته های قلبی و بیماری های مربوط به قلب، اختلال خواب، اختلالات روانی.
عوارض خانوادگی:
تنش و خشونت در خانواده (همسرآزاری، کودک آزاری، دزدی و درگیری)، غفلت از فرزندان، مشکلات تحصیلی، اختلالات روحی و روانی در خانواده، آشفتگی خانواده، افت سطح اجتماعی و اقتصادی و بی کفایتی در سرپرستی خانواده.
عوارض شغلی:
شکست و افت شغلی، غیبت از کار، کاهش کارآیی، اخراج و بیکاری و غیره.
۴- عوارض اقتصادی:
کاهش نیروی مولد، هزینه های تحمیل شده به نیروی انتظامی و جامعه، صرف وقت دادگاه ها و نیروهای قضایی، هزینه نگهداری معتادین، هزینه بازپروری و ترک اعتیاد، هزینه های مراقبت های بهداشتی و بیمارستان ها.
۵-عوارض اجتماعی:
ضعف پایبندی به اصول اخلاقی و هنجارهای اجتماعی، انواع جرائم و خسارت های مالی و جانی (خشونت، تجاوز، دزدی، قتل) افزایش مشاغل کاذب و بیکاری، بی خانمانی و فقر.(۲۷)
اهداف
هدف اصلی
ارتباط حیطه های نگرانی با کیفیت زندگی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی تعیین می گردد
اهداف ویژه
سطوح حیطه های نگرانی در دانشجویان پسر دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی تعیین می گردد.
سطوح حیطه های نگرانی در دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی تعیین می گردد.
سطوح حیطه های نگرانی در دانشجویان پسر با دختر دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی مقایسه می گردد.
سطوح کیفیت زندگی در دانشجویان پسر دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی تعیین می گردد.
سطوح کیفیت زندگی در دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی تعیین می گردد.
سطوح حیطه های نگرانی در دانشجویان پسر با دختر دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی مقایسه می گردد.
سطوح حیطه های نگرانی در دانشجویان در رشته های تحصیلی مختلف در دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی تعیین می گردد.
سطوح کیفیت زندگی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی تعیین می گردد.
ارتباط حیطه های نگرانی با کیفیت زندگی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی تعیین می گردد.
اهداف کاربردی
آگاهی دادن به مدیران بخش سلامت در خصوص وضعیت روانی دانشجویان.
سوالات و فرضیات
توزیع فراوانی حیطه های نگرانی در دانشجویان پسر دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی چگونه است؟