فرضیه فرعی ۲
۷ ، ۸ ،۹ و۱۰
فرضیه فرعی۳
۱۱ ،۱۲ ،۱۳ ، ۱۴ و۱۵
فرضیه فرعی ۴
۱۶ ،۱۷ ،۱۸ ، ۱۹، ۲۰ و۲۱
فرضیه فرعی ۵
۲۲، ۲۳ و ۲۴
۳-۶) تعیین روایی[۲۷] پرسشنامه
تعریف روایی: روایی آزمون عبارت است از توانایی ابزار موردنظر صفتی که آزمون برای اندازه گیری آن ساخته شده است و شامل روایی صوری، روایی پیش بینی، روایی محتوا و … می باشد.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
برای اندازه گیری روایی پرسشنامه، روش های مختلفی وجود دارد. در این تحقیق برای افزایش روایی محتوایی پرسشنامه از ابزارهای زیر استفاده شد:
۱) استفاده از نظرات بعضی از اساتید مدیریت، متخصصان و کارشناسان و مدیران.
۲) مطالعه پرسشنامه های مشابه، مقاله ها، کتاب ها و مجلات.
۳) توزیع ابتدایی پرسشنامه بین تعدادی از دست اندرکاران صنعت بیمه و اعمال نظرات اصلاحی آنان.
۳-۸) تعیین پایایی[۲۸] پرسشنامه
تعریف پایایی: پایایی یک وسیله اندازه گیری عمدتاً به دقت نتایج حاصل از آن اشاره می کند.
پایایی به: دقت، اعتمادپذیری، ثبات یا تکرار پذیری نتایج آزمون اشاره می کند.
رابطه روایی و پایایی: رابطه بین روایی و پایایی از این قرار است که یک آزمون باید پایا باشد تا بتواند روا باشد. اگر آزمونی در هر بار اجرا روی تعدادی نمونه نتایج مختلفی به دست بدهد، آن آزمون یک آزمون پایا نخواهد بود و در واقع هیچ چیز را به درستی اندازه نخواهد گرفت و اگر یک آزمون چیزی را به درستی اندازه گیری نکند هیچ اطلاعات مفیدی به ما نخواهد داد.
برای مثال: یک آزمون ریاضی برای اندازه گیری محتوا و هدف های درس تاریخ روا نیست. اما این آزمون می تواند مطالب ریاضی را که اندازه می گیرد با دقت اندازه گیری کند. پس برای اینکه یک آزمون روا باشد باید نخست پایا باشد. یعنی پایایی شرط روایی است، اما روایی برای پایایی ضروری نیست. برای تعیین میزان پایایی پرسشنامه از روش ضریب آلفای کرونباخ استفاده می کنیم. ضریب آلفای کرونباخ عددی بین صفر و یک می باشد که از فرمول زیر بدست می آید:
(۳-۶)
که در آن:
: ضریب آلفای کرونباخ با ضریب پایایی کل آزمون
K: تعداد سوالات آزمون
: واریانس نمرات سوال j ام
: واریانس نمرات کل سوالات آزمون می باشد.
اگر ضریب آلفای کرونباخ از ۷/۰ بیشتر باشد، آنگاه سوالات پرسشنامه از پایایی قابل قبولی برخوردار می باشد.
برای تعیین پایایی پرسشنامه این تحقیق از آزمون آلفای کرونباخ استفاده می کنیم. پرسشنامه شامل ۲۴ سوال می باشد. ضریب آلفای کرونباخ برابر ۷۶۲/۰ می باشد که بزرگتر از ۷/۰ است پس سوالات پرسشنامه از پایایی قابل قبول برخوردار است.
جدول ۳-۴: خروجی آزمون
تعداد سوالات
ضریب آلفای کرونباخ
۲۴
۷۶۲/۰
۳-۷) روش تجزیه و تحلیل[۲۹] داده ها:
در این تحقیق برای توصیف مشخصات جمعیت شناختی نمایندگان، بررسی پاسخ های نمایندگان به سوالات پرسشنامه و توصیف متغیرهای اصلی تحقیق از آمار توصیفی شامل تشکیل جداول فراوانی، رسم نمودارهای فراوانی و محاسبه شاخص های مرکزی و پراکندگی استفاده شده است.