زیاد
۶
۵۴٫۵
۵۴٫۵
خیلی زیاد
۵
۴۵٫۵
۱۰۰٫۰
مجموع
۱۱
۱۰۰٫۰
منبع: نگارنده
۴-۵ آزمون فرضیات:
همانگونه که در طرح تحقیق مشخص شد، در این تحقیق سه فرضیه اصلی مورد توجه قرار گرفته است که عبارتند از:
۱- به نظر می رسد کمبود و ناکارآمدی تسهیلات و امکانات گردشگری منجر به تشدید تهدید میراث های طبیعی منطقه گردیده است.
۲- به نظر می رسد به علت عدم وجود رشد مناسب و هماهنگ گردشگری تلفیقی (شهری-روستایی) فشار زیادی بر محیط زیست شهرستان رامسر وارد می شود.
۳- به نظر می رسد رشد گردشگری در شهرستان رامسر منجر به تهدید توان اکولوژیکی منطقه شده است.
در اثبات تأیید یا رد این فرضیه ها ،در فرضیه اول علی رغم کیفی بودن متغیرها و رتبه ای بودن مقیاس آنها با توجه به تعداد زیاد پرسش شوندگان جایز است از آزمون های پارامتری استفاده گردد. در روند تأیید یا رد این فرضیه از آزمون تحلیل واریانس ANOVA استفاده شده است. پس از محاسبه این آزمون از طریق نرم افزار SPSS، چنانچه سطح معنی داری کوچکتر از ۰٫۰۵ باشد می توان قضاوت کرد که به احتمال ۹۵ درصد بین دو متغیر رابطه علی وجود دارد. در این صورت فرض صفر که بر عدم رابطه تاکید می کند رد می شود. اما اگر سطح معنی داری محاسبه شده کوچکتر از ۰٫۰۱ باشد در این صورت به احتمال ۹۹ درصد بین دو متغیر رابطه وجود دارد (کلانتری،۱۳۸۸،ص۱۰۰).
در روند تأیید یا رد فرضیه دوم و سوم با توجه به پرسشنامه های دلفی که در میان کارشناسان و افراد خبره توزیع گردیده بود و اینکه تعدادشان محدود بود و با توجه به طبقه بندی بودن سطح متغیرها و ناپارامتری بودن آنها از آزمون ناپارامتری Kruskal Wallis استفاده شده است. در این آزمون نیز چنانچه سطح معنی داری کوچکتر از ۰٫۰۵ باشد می توان قضاوت کرد که به احتمال ۹۵ درصد بین دو متغیر رابطه علی وجود دارد و اگر سطح معنی داری بالاتر از ۰٫۰۵ باشد دلیل بر رد شدن فرضیه مورد پژوهش دارد.
در نهایت و پس از تایید یا رد فرضیه ها، با بهره گرفتن از روش دلفی و بدست آوردن اتفاق نظر میان افراد خبره و کارشناسان مرتبط با موضوع، از روش تصمیم گیری چند معیاره(AHP) برای اتخاذ بهترین نوع رشد گردشگری جهت آسیب نرساندن به محیط زیست منطقه استفاده گردیده است .در این مدل پس از تشکیل ساختار سلسله مراتبی میان معیارها و گزینه های مورد نظر و تزریق ارزیابی های کارشناسان و مقایسات زوجی آنها ، داده ها وارد نرم افزار EXPERT CHOICE گشته و با اعمال تجزیه و تحلیل های خاص به نتیجه گیری نهایی منتج شده است.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۴-۵-۱ فرضیه اول :
در رابطه با فرضیه اول پژوهش :
به نظر می رسد کمبود و ناکارامدی تسهیلات و امکانات گردشگری منجر به تشدید تهدید میراث های طبیعی منطقه گردیده است.
متغیر مستقل: کمبود و ناکارامدی امکانات گردشگری ، متغیر وابسته: تهدید میراث طبیعی منطقه، منبع: پرسشنامه گردشگران( تعداد ۳۲۲ نمونه)، آزمون: تحلیل واریانس یک طرفه آنوا.
در ارتباط با روند بررسی فرضیه اول با توجه به اینکه تعداد داده ها زیاد و داده ها از نوع طبقه بندی شده می باشند از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه ANOVA به منظور بررسی تأیید یا رد فرضیه مذکور استفاده میکنیم. در این فرضیه متغیر مستقل از نوع چندسطحی و متغیر وابسته از نوع ترتیبی با توزیع نرمال می باشد. نتایج بررسی ها ی به عمل آمده در جداول زیر نشان داده شده است. با توجه به آزمون آنوا همانطور که در جدول زیر ملاحظه می کنید رابطه علی میان کمبود و ناکارامدی امکانات گردشگری در رابطه با تشدید آسیب رسانی به محیط زیست در سطح ۹۵ درصد اطمینان و با Sig=0.00 ، درجه آزادی(df)= 3 و F=37.049 به تایید می رسد و فرضیه H0 که گویای عدم وجود رابطه معنی دار میان دو متغیر است رد می شود.. شایان ذکر است که در اینجا F بیانگر نسبت واریانس بین گروهی و درون گروهی می باشد و چون Sig به دست آمده کمتر از ۰٫۰۵ است آزمون در سطح ۹۵درصد اطمینان وجود رابطه معنی دار را میان دو متغیر مورد مطالعه را تأیید می کند.بنابر این نتایج این آزمون نشان می دهد که هر چه میزان تسهیلات و امکانات گردشگری کم باشد به همان میزان تشدید تهدید میراث طبیعی بیشتر می شود.
جدول۴- ۳۱-تاثیر کمبود امکانات گردشگری بر تهدید میراث طبیعی شهرستان رامسر بر اساس آزمون آنوای یک طرفه
Sum of squares
df
Mean square
F
sig
بین گروهی